top of page
  • Obrázek autoraBarbora Klement Hůlková

Zapomeňte na nízkonákladovky! Jak se létá v té nejluxusnější třídě? :)


Postel dlouhá dva metry? Kaviár, pravé šampaňské a čerstvé květiny? Naprosté soukromí? I tak se dá cestovat letadlem! Během exkurze po pařížském letišti Charlese de Gaulla jsem měla možnost nahlédnout do té nejvyšší letecké třídy, kterou svým pasažérům nabízí společnost Air France. Pojďte žasnout nad tím, co všechno si cestující během letu mohou dopřát!

Třídu se vznešeným názvem La Première představila společnost Air France-KLM v roce 2015. Jedná se o tu nejluxusnější třídu, jakou francouzská aerolinka svým cestujícím kdy nabízela. Hned poté, co vstoupíte do příslušné části Boeingu, si budete připadat jako byste snad ani v letadle nebyli. Jsou tu celkem čtyři apartmá vyvedená v jemných barvách se sedačkami s čalouněním z vysoce kvalitní kůže. Pohodlná měkká sedadla se navíc pouhým stisknutím tlačítka promění v nefalšovanou postel s délkou přes dva metry a šířkou téměř 80 cm. Chystáte-li se uložit ke spánku, personál vám navíc přinese matraci, peřinu (přesně tak - nikoli deku, ale peřinu!) a pohodlný polštář. Pokud chcete mít úplné soukromí, stačí pouze zatáhnout závěs a můžete se cítit jako na hotelu nebo téměř jako doma.

Pokud nebudete mít chuť spát a bude vás lákat užít si nabízeného luxusu na maximum, máte ve svém apartmá k dispozici třeba velký stůl s rozměry 60 x 61 cm. U něj můžete buď pracovat, nebo třeba konverzovat se svým spolucestujícím – a to tak, že budete sedět u stolu naproti sobě, zrovna tak jako v nějaké příjemné kavárně. Máte-li hlad, posádka letadla vám stůl bleskurychle prostře a umístí na něj navíc vázu s čerstvými květinami.

Výběr jídel v této třídě je pak kapitola sama pro sebe. Občerstvení je připravováno těmi nejlepšími šéfkuchaři. Svoje foie-gras můžete mít připraveno například Joëlem Robuchonem, který byl ze všech kuchařů na světě oceněn nejvyšším počtem michelinských hvězdiček. Nádobí, na kterém vám jídlo naservírují, bylo vytvořeno špičkovými designéry a obsahuje třeba kousky z pravého porcelánu. Ve vinném lístku jsou ta nejlepší vína z Bordeaux, Burgundska nebo údolí Rhôny.

V apartmá navíc máte k dispozici třeba prostor pro uložení vašich osobních věcí nebo šatní skříň. A s 24palcovou obrazovkou a nabídkou více než 1000 hodin programů se ani během dlouhého letu nudit nestihnete. Třídy La Première si cestující mohou užít v některých letadlech typu Boeing 777-300, Boeing 777-200 a A380. První dva zmíněné typy jsou vybaveny zbrusu novými kabinami. Luxusní třídu La Première je možné vychutnat třeba při letech do USA, Dubaje, Japonska a mnoha dalších destinací!

Tak co, láká vás zapomenout na nízkonákladovky a užít si let na maximum? Takhle jsem si to užívala já - když už ne coby pasažér, tak aspoň v rámci prohlídky. No, třeba příště :).


17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page