top of page
  • Obrázek autoraBarbora Klement Hůlková

Stýská se vám po Vánocích? Celoroční vánoční atmosféra v New Yorku!


Při procházce newyorskou italskou čtvrtí Little Italy narazíte na její hlavní ulici Mulberry Street na obchod jako stvořený pro milovníky vánočních svátků. Vánoce tu mají celoročně: nazdobené stromečky, stovky ozdůbek, Santové a sobi a samozřejmě do toho všeho hrají skvělé americké vánoční koledy!

Jednou se takhle procházím po newyorské Little Italy a myslím na to, jestli si mám dát pizzu nebo zajít raději o kousek dál do Chinatownu na smažené nudle. Když v tom slyším vánoční hudbu! Nejprve se na obchůdek s názvem Christmas in New York dívám trochu skepticky, nepovažuju se za milovníka všech vánočních serepetiček. Nakonec ale zvědavost zvítězí a já nakukuju dovnitř.

A zůstanu tam tak dlouho, že na pizzu i nudle přejde chuť. :) Samozřejmě tu jsou stromečky, Santové a sobi, ale taky tu mají vánoční ozdůbky řazeny do tématických částí.

Bančičky ve tvaru plechovky piva Budweiser nebo kornoutu se zmrzlinou, tyčinek Snickers, lahví s vínem, hamburgerů, fotoaparátů, tenisek Converse nebo různých pohádkových postav. Tomu říkám ráj pro milovníky Vánoc a možnost nazdobit si stromeček podle svého gusta!

5 zobrazení0 komentářů
bottom of page